Home
Buitenactiviteiten, Natuurinspiraties
Bomen en Mensen
Inloophuis Groesbeek
Bosrijk
Bomen planten, rituelen
Symboliek
Levensboom of boomkarakter
Bomen en Mensen cadeau geven
Persoonlijk
Zakelijk
Contact
E-mail
 
 
 

Meer over Bomen en Mensen

Bomen als groeiwijze en de bijzondere betekenis van bomen voor mensen fascineren mij al heel lang. Behalve ze buiten opzoeken wordt ik ook altijd geboeid en geraakt door  afbeeldingen van bomen. Ze roepen iets op, soms ligt dat in verte en weet ik zelfs niet eens wat het precies is, maar doorgaans gebeurt er iets.
Bomen hebben mij veel troost geboden, maar ook vreugde, rust, ontspanning en inspiratie gegeven. Eigenlijk wandelen ze met mijn levensloop mee.
Voor mijn zonen heb ik bij hun geboorte lindebomen geplant, inmiddels zijn die bomen beduidend groter dan zij. Boom- en natuursymboliek zijn belangrijke onderdelen van mijn manier van werken met bomen. Maar de directe beleving in een bos of park is het inspirerendste vertrekpunt voor een activiteit.

Gedurende mijn werk in de jeugdhulpverlening vond ik wandelen met een jongere  (vaak) effectiever dan de meer reguliere mentorgesprekjes: "buiten geeft aanknopingspunten voor binnen".

Inmiddels ben ik al een aantal jaren natuurgids en IVN docent en geef ik regelmatig algemene en specifieke natuurexcursies. Omdat mijn liefde bij bomen ligt is het geven van boomcursussen inmiddels een specialisme geworden, direct gevolgd dor mijn fascinatie voor paddenstoelen, waarzonder geen boomleven mogelijk is. Een cursus "natuursymboliek" heeft mij enorm gestimuleerd om de mogelijkheden van "natuur voor en met mensen" vorm te geven. Het "ritme van de natuur" volgen en uitdragen hoort inmiddels vanzelfsprekend bij mijn werk. In IVN verband werk ik mee aan het ontwikkelen en schrijven van educatieve natuurroutes.

Kijk op de agenda en Bomen en Mensen buitenactiviteiten of er iets van jouw gading tussen zit of maak een afspraak voor een activiteit op maat.
Ik werk graag in de omgeving van Nijmegen (Plasmolen, Mook, Groesbeek), maar kan eveneens op locatie werken. Dat vergt uiteraard enige voorbereiding en extra kosten.

Meer info: www.bomenenmensen.nl/mail.php

De volgende links verwijzen naar mensen, bedrijfjes, verenigingen etc. waarmee ik me verbonden voel en in een enkel geval voor werk of mee samenwerk, of anderzinds bij betrokken ben. Zie ook mijn linkedin pagina

www.ivn.nl/rijkvannijmegen/

www.ivn.nl/

www.bomenoverleven.nl/

www.fietsdiensten.nl/

www.natuurmonumenten.nl/content/noord-limburg-0

www.praktischidealisme.nl/

www5.knnv.nl/geoland

www.changingcolors.nl/

http://natuurbeleving-pgb.blogspot.nl/

www.decreatiespiraal.nl/home.asp

www.wmg-groesbeek.nl/landschapsbeheer/index.html

www.linkedin.com/profile/view

wandelcoach.startpagina.nl/kalender/