Home
Buitenactiviteiten, Natuurinspiraties
Bomen en Mensen
Inloophuis Groesbeek
Bosrijk
Bomen planten, rituelen
Symboliek
Levensboom of boomkarakter
Bomen en Mensen cadeau geven
Persoonlijk
Zakelijk
Contact
E-mail
 
 
 

Bomen en mensen en hun onderlinge band

Het planten van speciale herdenkingsbomen bij belangrijke gebeurtenissen is een van de middelen om het contact tussen bomen en mensen te bevorderen. Onder symboliek kun je over een aantal bijzondere herdenkingsbomen lezen, dit rijtje kan en mag langer worden.
Elke tijd vraagt om eigen symbolen op dit gebied.
Het tot stand brengen van een verbindingsritueel is het op symbolisch niveau bevestigen dat een bestaande boom voor jou een speciale betekenis heeft. Van deze verbinding kun je een "gebeurtenis" (feest, ritueel) maken.

Belangrijke gebeurtenissen waarbij je een boom kunt planten zijn geboorte, overlijden, huwelijk, jubileum, pensionering, een speciale leeftijd bereiken, verliesverwerking.
Maar ook bij opname in een gezin (adoptie) of als herinnering aan een gebeurtenis: je eerste zoen, de boom waarbij je altijd je afspraakjes maakte, bomen als hangplek voor oud en jong.

Bomen en Mensen vindt het belangrijk om kennis over bomen en de betekenis van bomen in heden en verleden te verspreiden en de speciale symboliek levend te houden.
Bomen zijn mooi en hebben een enorme uitstraling, daarvan kunnen we genieten en tegelijkertijd bomen respecteren.
Natuursymboliek houdt in dat we ons laten inspireren door aspecten van bomen (en de natuur in zijn algemeenheid). De ene boom is de andere niet, ook niet qua uitstraling en betekenis, dit gaan ontdekken is de moeite waard. In die zin hebben bomen ons veel te vertellen, wij kunnen die taal leren verstaan, dat vraagt een actieve houding en inzet van ons. Dit is echter iets anders dan met bomen praten. Ik nodig je uit om het eens te komen doen en ervaren. 

Bij symboliek kun je meer lezen over verschillende soorten herdenkingsbomen.