Home
Buitenactiviteiten, Natuurinspiraties
Bomen en Mensen
Inloophuis Groesbeek
Bosrijk
Bomen planten, rituelen
Symboliek
Levensboom of boomkarakter
Bomen en Mensen cadeau geven
Persoonlijk
Zakelijk
Contact
E-mail
 
 

Meer over Bomen en Mensen

Lieke Vullings is eigenaar van Bomen en Mensen en heeft met de oprichting een oude droom waargemaakt: bomen - in alle opzichten - een grote plaats in het (en haar) leven geven. Bomen en Mensen werkt op het gebied van natuureducatie, natuurbeleving, natuurverdieping en natuurcoaching. Ik noem me het liefste (natuur) gids of  "wegwijzer". Mijn overtuiging is dat groen een gezonde en ontspannende invloed heeft, dat mensen door zich met groen en natuur te verbinden beter gaan voelen. Op de volgende pagina zie je met welk "groen" Bomen en Mensen zich verbonden voelt en op de pagina persoonlijk mijn achtergrond en ervaring. Duurzaamheid is voor mijn een vanzelfsprekend vertrekpunt, het komt o.a. tot uiting in mijn levenswijze (waar ik wat koop), hoe ik me vervoer (fiets, OV), wie mijn bankzaken beheert etc. Mijn motto in deze is:  "Groen moet je doen" en is een keuze. Het boek "Praktisch Idealisme" van Natasja van den Berg en Sophie Koers is mij dan ook op het lijf geschreven, wat niet wil zeggen dat keuzes maken altijd gemakkelijk gaat, soms duurt het gewoon een tijdje en soms heb je ook andere prioriteiten. We zijn en blijven mensen met een soms drukke agenda.

Een inspirerend voorbeeld van "Groen moet je doen"

 

Leven met bomen, leven voor bomen

In de loop van mijn leven ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de symbolische betekenis die bomen voor mensen kunnen hebben en natuurlijk in bomen zelf. Ook in deze zin vertegenwoordigen bomen een enorme rijkdom en ze bieden talloze metaforen voor het dagelijkse leven. Ik draag mijn kennis en ervaring in deze graag over. Tevens draagt elke boom een steentje bij aan een groenere en natuurlijkere leefomgeving.

 

Persoonlijk

Lieke Vullings: van hulpverlener tot natuurgids en "wegwijzer" in natuur en "vertaler van inpsiraties uit de natuur" naar het leven van alledag.
In alles zit de betrokkenheid op mensen en (hun) natuur en het voelt goed om dat een grote plaats in mijn leven te geven. Als "wegwijzer" voel ik me een duizendpoot die door veel bronnen gevoed wordt. Ik vertegenwoordig geen specifieke richting maar volg meer de "rode draad" van aandacht voor de natuur in en buiten jezelf. Desalniettemin dekken de begrippen "levenskunst en natuur",   "natuurgids" en "wegwijzer" de lading het beste en op dat vlak school ik me ook voortdurend bij. Ik weet dat mensen (soms) snel vage spiritualiteit bij "natuur" veronderstellen. Ik kan alleen zeggen dat mijn werk vrij aards en geworteld is. Bomen en Mensen blijft met de voeten op de grond en laten het zweven aan anderen over. Bijvoorbeedl aan vogels: die zijn daar goed in.

Bij voorkeur werk ik in de omgeving van Nijmegen (Mook, Plasmolen) en Groesbeek, daar liggen mijn wortels en deze gebieden ken ik op een duimpje.

 

Schilderijen 1

Schilderijen

Een indruk van andere schilderijen en schetsen geef ik hieronder, als je iets bij mij thuis wilt bekijken kun je het beste even bellen. (024 3778885)
Een website geeft naar mijn idee geen goede indruk van schilderijen, dat kun je beter in het echt komen zien.

Schilderen geeft mij de vrijheid om díe kleuren te gebruiken die ik mooi vind. Daardoor zijn mijn schilderijen niet realistisch. Ook de vorm is ondergeschikt aan de kleur en de intuïtieve expressie. Soms is een hand of een voet te groot, maar als het geheel naar mijn gevoel toch mooi is en een eenheid vormt dan accepteer ik dergelijke "afwijkingen". Per slot van rekening is het geen fotografie waarbij de werkelijkheid preciezer weergegeven wordt. Vaak schets ik blind, waarmee bedoeld wordt dat ik het onderwerp in een lijn op papier zet, zonder verder te kijken hoe dat er precies uitziet. Dit geeft uiteraard allerlei lijnen en vlakken waarmee ik schilderkundig iets probeer te doen. Zie o.a: hoe nu verder bij schilderijen twee.
Krantenfoto's en details van natuurfoto's kunnen aanleiding zijn tot een schilderij, zie o.a Schilderijen 3.

Vanaf 2008 probeer ik een dergelijke schilderwijze ook toe te passen bij landschap en bomen. Voorlopig een heel avontuur.

 

Schilderijen 2

Rechts: Landschap man

Formaat circa 70 x 90 cm

Olieverf

Ingelijst

Prijs € 380,00

 

Schilderijen 3

Portret, '91

Olieverf

Niet ingelijst

Formaat circa 45 x 55 cm

Prijs € 150.00

 

Schilderijen 4

Boomwezen

Potloodschets geprint op glossy fotopapier

formaat 21 x 30

Prijs € 25.--

 
  
Zoek  
adresgegevens

Bomen en Mensen
Lieke Vullings
1e Colonjes 8
6562 DL Groesbeek
Telefoon 024 – 3778885
Kamer van Koophandel 09177262.
NL87 TRIO 0784 8377 91


Agenda 2017

@bomenenmensen

linkedin

Download hier de augustus 2017 nieuwsbrief.  Je kunt het openen onder de downloadknop, meestal rechtsboven in je scherm.

10 november ontdektocht 5. Begraafplaats H. Landstichting.  Start 13.30


Lees: Stof uit berk als duurzaam isoleermiddel

Lees: schimmels kunnen plastic opruimen

13 mei 2015 artikel Bomen willen leven

Project Bosrijk

Je kunt een activiteit van Bomen en Mensen aan iemand cadeau geven. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer weten over boomkarakter en de Kelten.

Oude nieuwsbrieven kun je aanvragen.

Lezer worden van de nieuwsbrief

Overige organisaties waarmee Bomen en Mensen zich verbonden voelt (wordt momenteel herzien).

Natuurwoordenboek en Natuurweetjes

Een activiteit aanvragen bij Bomen en Mensen

Bedrijfs- en familieuitjes (tot 15 personen) is mogelijk. Meer mensen kan, dan vraag ik hulp bij een collega.